luni, 14 ianuarie 2013

Buna ziua. Am promis ca o sa fiu mai activa pe blog, si incerc sa-mi respect promisiunea. Postarea de azi va contine sfaturi utile despre evenimentul ce a facut trecerea de la copilarie la viata de familie, si anume-nunta mea. Incep prin a va spune cel mai util sfat posibil :URMATI-VA INIMA. Ce am vrut sa spun cu asta? Nunta in sine se va transforma pe parcursul intregii organizari de la un vis devenit realitate, un mic cosmar. De ce ?Pentru ca vei incerca sa multumesti pe toata lumea. Insa nu in asta consta nunta. Evenimentul inseamna sa fie ziua nunta asa cum ti-ai inchipuit-o, pe cat posibil si in functie de bugetul fiecaruia. Sa presupunem ca v-ati gasit nasii, ca ati stabilit o data pentru petrecere. Primul lucru care ramane acum de facut este ca fiecare familie( a mirelui, a miresei, a nasilor ) sa-si faca liste cu invitatii. Se vor face 2 coloane:una cu posibilii invitati si alta cu cei care sunteti siguri ca vor onora invitatia. Insa, o sa va spun de la inceput, ca de cele mai multe ori veti avea invitati din lista posibililor , iar la cei care va asteptati o sa dezamageasca. Dar asta nu trebuie sa va strice buna dispozitie ;) Dupa ce s-au intocmit listele , veti numara persoanele si veti incepe sa cautati un local. Trebuie sa va inarmati cu multa rabdare, pentru ca de foarte putine ori gasiti localul mult visat. Insa daca nu este cel vista, il veti face sa fie. La restaurant trebuie sa incheiati neaparat contract . Il veti citi cu atentie si ajungeti la pasajul legat de rezilierea contractului, in ce termeni se face. Daca in contract nu este stipulata nicio clauza legata de rezilierea contractului , vorbiti cu managerul restaurantului ca doriti ca aceasta sa existe. Si aici sunt mici capcane in care nu doriti sa intrati. De exemplu, daca rezilierea contractului vine din dorinta reprezentatilor restaurantului sa fie stipulat faptul ca vi se va returna de 3 ori valoarea avansului. Sau orice modificare intervine- asupra meniului, etc va fi un castig pentru voi. Urmeaza dupa aceea, proba de foc-cautarea rochiei de mireasa. Ca sfaturi : sa va avantajeze din toate punctele de vedere, sa probati cat mai multe pentru a vedea ce stil vi se potriveste, mergeti cu cineva apropiat-sora, mama, prietena.
Ganditi-va si la fotograf, cameraman. Nu este cazul sa va zgarciti aici , dar nici sa exagerati. Din pct meu de vedere, pozele sunt cele mai importante, la ele te vei uita timp indelungat, pe acelea le vei arata mai des. Cameramaul trebuie ales dupa ce veti vedea cateva filmari de la diferite nunti.Incercati sa fiti cat mai critic atunci si purtati o discutie cu ei despre asteptarile care le aveti. Un pont pentru fotograf ar fi : atunci cand mireasa va fi luata de acasa , sa se faca poze cu neamurile, prieteni si alti invitati- puteti sa-i specificati lucrul asta. Si la receptie, puteti sa-i cereti acelasi lucru. Sa faceti poze cu fiecare invitat in parte. Un pont pentru cameraman este sa va filmeze mesele complete din timpul receptie. Stiu ca voi ati facut asezarea la masa si va veti aminti, insa este si frumos pe filmare sa se vada acest lucru. Formatia este un lucru primordial de pe lista voastra. Ea va intregi atmosfera din seara respectiva.Ascultati cat mai mulet formatii, sunati-i, mergeti la nuntile unde ei canta. Vedeti atmosfera. Un lucru foarte important: degeaba formatia este cea mai buna, daca oamenii nu se ridica la dans. Conteaza invitatii sa fie de petrecere. Cei care vor da tonul sunt : mirii si nasii. Orice dans , dansat de miri si nasi vor atrage si invitatii pe ring. Puteti sa aveti parte si de rasfat :artificii, baloane, daca bugetul este mai maricel -invitatii de onoare: un balet de dans, dans oriental, un moment folcloric, dans de societate, etc , in functie de pretentiile fiecaruia. Pentru un succes al nuntii este sa va invitatii prietenii cei mai apropiati. Cu ei veti ineractiona cel mai bine si va veti simti inlargul vostru. Sfaturi pentru mireasa: -buchetul sa fie din flori intregi cu tulpina, nu cu burete, risti sa-ti cada atunci cand iti este lumea mai draga. -exerseaza cu mirele atunci cand iti pune bijuteriile-poate va spune ca nu este necesar, insa barbatii sunt mai emotivi in astfel de ocazii si s-ar putea sa uite anumite lucruri pe care ar trebui sa le faca. -incaltamintea trebuie sa fie una cat mai comoda, sau daca nu sa aveti la schimb. -poseta trebuie sa fie cat mia practica si sa se potriveasca cu intreaga tinuta.
Tineti minte!!! nu trebuie sa dati foarte multi bani pe incaltaminte, pentru ca vi se poate strica de la atata dans sau poate ca nu-i veti mai incalta niciodata, rochia aiba un buget acceptabil -o veti purta o singura noapte. asta nu inseamna ca trebuie sa o luati pe cea mai ieftina si sau pe cea mai urata ca este cea mai ieftina, sa va avantajeze nu uitati. Nu cheltuiti bani acolo nu este necesar!!! Receptia trebuie sa fie pe gustul vostru si a invitatilor. Nu veti multumi niciodata pe toata lumea. ESTE IMPOSIBIL. Cam astea ar fi sfaturile cele mai importante. Pentru alte detalii astept intrebari. Si distractie frumoasa! Toate cele bune!

Niciun comentariu: